Uitfasering HCFK’S

Hier kunt u informatie vinden indien één of meerdere van uw airco- en/of koelinstallaties gevuld zijn met het koudemiddel R22. Middels het verdrag van Montreal is wereldwijd besloten het gebruik van ozon afbrekende stoffen zoveel mogelijk uit te bannen. Chloorhoudende koudemiddelen (HCFK’s),zoals R22, vallen onder deze afspraken.

Sinds 1 januari 2010 is het niet meer toegestaan om bestaande installaties bij te vullen met R22 of de met R22 gemengde service koudemiddelen.

Mag ik mijn R22-gevulde installatie blijven gebruiken?
Ja, zolang uw met R22 gevulde airco- en/of koelinstallatie geen problemen kent in haar koeltechnisch gedeelte is er niets aan de hand en mag u deze installatie gewoon blijven gebruiken, wel neemt de bedrijfszekerheid van uw installatie sterk af.

 Wat kan ik doen met mijn R22-gevulde installatie?
De Win Installatiegroep begrijpt als geen ander dat de uitfasering van HCFK’s de nodige problemen kan gaan opleveren en zet zich dan ook in om de uitfasering zo soepel mogelijk voor haar klanten te laten verlopen.

Wij kunnen voor u een vrijblijvend plan opstellen t.a.v. deze uitfasering. Hierin wordt u geadviseerd over de configuratie van uw airco- en/of koelinstallatie(s). Deze wordt getoetst aan de haalbaarheid van de ombouw. In sommige gevallen wegen de ombouwkosten helaas niet op t.o.v. nieuwbouw .