Warmtepompen

Met een warmtepomp kunt u tijdens de zomer koelen en in de winter verwarmen. Het koudemiddel (als in een airco) absorbeert de warmte in de ruimte en zorgt dat deze gekoeld wordt. In de winter werkt dit precies andersom, de (koel)cyclus is omkeerbaar.

Het systeem onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de binnenlucht. De warmte uit de buitenlucht is immers gratis. Het hoeft alleen van buiten naar binnen te worden getransporteerd. Met minus 10 graden kan een warmtepomp nog voldoende warmte uit de buitenlucht genereren.

Een warmtepomp zorgt voor energiebesparing. Uw cv-installatie kan minder gebruikt worden of zelfs helemaal overbodig worden. Een warmtepomp is niet gebaseerd op het verbranden van brandstof maar op het verplaatsen van warmte/energie. Hierdoor zijn warmtepompen tot 5 keer efficiënter met energie dan standaard verwarmingsoplossingen.

Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming in huis en kan desgewenst ook de badkamer en keuken voorzien van warm water. Wanneer men daarnaast kiest voor elektrisch koken, is wonen zonder aardgas mogelijk. Deze manier van verwarmen wordt daarom ook wel all-electric genoemd.

Om op een duurzame manier te verwarmen en warm water te tappen zijn slimme, zuinige en milieubewuste installaties nodig. Een warmtepomp is interessant voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn, de energienota wil verlagen, het energielabel van de woning wil verhogen en milieubewust wil omgaan met de grondstoffen van de aarde. Maar dit alles begint met vakkundig advies!